Щоб запобігти
інфекційним захворюванням та харчовим отруєнням, дотримуйтесь таких простих
правил:
– Ретельно
мийте усі овочі і фрукти перед тим, як подавати до столу сирими.
– Прищеплюйте
дитині любов до чистоти. Привчайте її мити руки з милом перед вживанням їжі,
після відвідування туалету, повернення з прогулянки.
– Мийте руки з
милом перед приготуванням їжі.
– Не зберігайте
разом продукти, що їдять сирими, і ті, що підлягають кулінарній обробці. –
Ніколи не кладіть бутерброди, пиріжки, сир, ковбасу, печиво у пакет, де
побували овочі, фрукти, ягоди чи яйця, навіть якщо цей пакет здається абсолютно
чистим.
– Дбайте про
те, щоб їжа для дитини була щойно приготованою, свіжою. Не готуйте їжу «із
запасом».
– Не купуйте
продукти, якщо не впевнені у їхній якості, з простроченими термінами
зберігання, пошкодженою упаковкою. Дотримуйтесь умов та строків зберігання
продукту, зазначених на його упаковці.
– Не купуйте
продукти харчування на стихійних базарах. Ви маєте право вимагати у продавця
документи, що підтверджують якість та безпеку продуктів.
– Не вживайте
незнайомі гриби, ягоди, трави. Смертельно небезпечними можуть бути старі або
зіпсовані гриби. Не готуйте страви з грибів дітям.
– Не беріть у
дорогу продукти, що швидко псуються (ковбасні, молочні, кулінарні, кондитерські
вироби або інші продукти, які потребують зберігання у холоді).
– Не
використовуйте для пиття, приготування їжі та миття посуду воду з річок, озер,
незнайомих підземних джерел тощо.
Немає коментарів:
Дописати коментар