четвер, 11 листопада 2021 р.

СИНИЧЧИН ДЕНЬ

 


Творити добро легко і приємно.
12 листопада - День Синички!

Яка ще птаха має своє персональне свято? Чому саме день Синички?
З давніх пір 12-го листопада відзначався день Синички, тобто, день зустрічі зимуючих птахів.

У народі говорили «Невелика пташка синичка, а своє свято знає».    Синичка швидка, заповзята. Де тільки її не зустрінеш - і в лісі, і на річці, і в полі. Вертлява, непосидюча, вона щось постійно шукає.

А яку величезну роботу маленькі пернаті помічники проробляють у наших садах, позбавляючи їх від безлічі небезпечних шкідників. Де багато синичок - там немає комашок. Адже одна синичка за добу з'їдає стільки комашок, скільки важить сама, а це приблизно 8-13 г.

У зимовий час нашим пернатим друзям буває холодно і голодно. І наше з вами завдання: не дати загинути взимку від голоду нашим зимуючим птахам, зробити для них годівниці і підгодовувати птахів взимку.

Що можна робити в цей день:

  • Годувати синичок і решту пташок;
  • Милуватися зимовими птахами;
  • Робити годівниці;
  • Читати/писати вірші про птахів;
  • Загадувати загадки;
  • Малювати/вишивати/в'язати синичок;
  • Ворожити на синичках ( в старовину ворожили так: кидали крихти хліба, шматочки сала і спостерігали: якщо синичка спочатку стане клювати сало, то в будинку буде вестися живність, якщо стане клювати крихти хліба-то буде в будинку достаток.);

Закликаємо  всіх не бути байдужими до пташок. Вони, маленькі і беззахисні, потребують нашої допомоги та підтримки, адже взимку їм приходиться скрутно в пошуках їжі.
З 10 синиць виживає до весни тільки 1. І наше з вами завдання: не дати загинути взимку від голоду нашим зимуючим птахам, зробити для них годівниці і підгодовувати птахів взимку.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Про проведенння Всеукраїнської науково-практичної онлайн-конференції «Готовність дитини старшого дошкільного віку до систематичного навчання в школі»

  Готовність дитини до шкільного навчання. Що це означає? Правова база рішення батьків про вступ дитини до школи. Позиції та твердження щодо...