пʼятниця, 24 квітня 2020 р.

ЯКІ ДОМАШНІ СПРАВИ МОЖНА ДОРУЧАТИ ДІТЯМ РІЗНОГО ВІКУ

ЩО САМЕ МОЖЕ ВИКОНАТИ ДИТИНА З ХАТНЬОЇ РОБОТИ?
Батьки часто задаються питанням, коли ж варто привчати дитину до відповідальності? Йдеться також і про доручення, визначення обов’язок по дому. Батьки повинні бути уважними до свого чада, адже всі діти індивідуальні, тому підхід теж повинен бути особливим.Діти  повинні відчувати себе повноправними членами сім’ї, яким довіряють і яких привчають до відповідальності.

Якщо ви вчасно не навчите дитину прибирати за собою, то вона і виросте неохайною. Або, наприклад, якщо ви весь час будете боятися залишати дитину саму вдома, то навіть в дорослому віці вона буде відчувати дискомфорт, залишаючись наодинці з собою. Подбайте про свою дитину і уважно вивчіть ці дані!З роки: збирати іграшки, чистити зуби, вмиватися, причісуватися, самостійно роздягатися, з невеликою допомогою одягатися, складати книжки і журнали на полицю, відносити серветки і столові прибори на стіл, витирати за собою, якщо вчасно не встиг в тyaлет.
4 роки: допомагати застелити і розстелити постіль, витирати порох, допомагати готувати десерти та прикрашати їх. Помагати прибирати в домі і саду. Допомагати мити посуд.

5 років: самостійно розстеляти і застеляти ліжко. Допомагати прибирати в квартирі. Оплачувати дрібні покупки, годувати домашнього улюбленця і прибирати за ним, зав’язувати шнурівки. Складати чисту білизну. Самостійно одягатися і складати одяг. Самостійно готувати собі бутерброд і прибирати за собою.
 6 років: пилососити, поливати квіти, вигулювати домашній улюбленців.Виносити сміття. Збирати речі для школи. Чистити овочі, накривати на стіл. Вибирати для себе одяг.
7 років:
 купати домашніх улюбленців, прасувати прості речі, самостійно прокидатися вранці і лягати спати ввечері, залишати після себе чистий тyaлет і ванну.





Немає коментарів:

Дописати коментар

Про проведенння Всеукраїнської науково-практичної онлайн-конференції «Готовність дитини старшого дошкільного віку до систематичного навчання в школі»

  Готовність дитини до шкільного навчання. Що це означає? Правова база рішення батьків про вступ дитини до школи. Позиції та твердження щодо...