середа, 22 квітня 2020 р.

ГОВОРИМО УКРАЇНСЬКОЮ

Сьогодні малята багато часу проводять перед екранами, дивляться мультфільми російською мовою і тому в їх мові частозустрічаються російські вислови. Грамотну українську мові слід прививати дітям змалечку. Тож цей чудовий розвиваючий мультик буде корисний для дітей будь-якої вікової групи – і для дошкільнят, і для учнів початкової школи. 
«Добродію», «товаришу», «друже», «панянко» – скільки чудових гарних українських слів ми забули та майже не використовуємо при спілкуванні. А ще не звертаємо уваги, що при вітаннях і звертанні крайнє рідко вживаємо кличний відмінок. До речі, унікальний в своєму роді, бо серед усіх слов’янським мов він є лише в українській.
Кумедні герої мультику роз’яснять діткам, як слід вітати своїх друзів при зустрічі, як правильно звертатися до незнайомців у звичних буденних ситуаціях.
Дивіться цікаві мультфільми та вивчайте українську разом із дітьми!

Немає коментарів:

Дописати коментар

Про проведенння Всеукраїнської науково-практичної онлайн-конференції «Готовність дитини старшого дошкільного віку до систематичного навчання в школі»

  Готовність дитини до шкільного навчання. Що це означає? Правова база рішення батьків про вступ дитини до школи. Позиції та твердження щодо...