пʼятниця, 15 липня 2022 р.

Спостереження за працею дорослого, ігри на прогулянці

 Спостереження за працею дорослого

Продовжувати роботу, включаючи дітей до виконання трудових дій вихователя. Спонукати дітей брати участь в збиранні врожаю. все це допомлже малюку зрозуміти та виконувати доручення, наслідувати працю, трудові дії.

 Спостереження за життям вулиці

Цільові прогулянки. Відзначити, що на вулицях можна побачити поливальні машини, багато машин легкових і вантажних. Відзначити, що треба бути обережним. Ще раз поговорити про світлофорі. В процесі спостережень вихователь повинен учити дітей бачити очарованье природних куточків свого рідного краю, щоб аромат квітів дитинства, батьківщини вони зберегли в своїй пам'яті на все життя.

Під час занять необхідно постійно нагадувати, що потрібно охороняти природу, дбати про неї - так в ранньому віці формуються основи екологічного виховання. Розкриваючи ознаки неживого (не росте, не живе, не дихає), вихователь порівнює об'єкти неживої та живої природи: всі тварини, рослини потребують догляду - вони ростуть, живуть.


 Ігри на прогулянці.


Влітку гра займає велике місце в житті дітей. Близькість до природи, сонце, тепло, перебування на повітрі - все це створює позитивний емоційний настрій і підсилює тягу до гри. Нові яскраві враження збагачують зміст дитячих ігор. Велика кількість різноманітного природного матеріалу - піску, води, шишок, гілочок, жолудів, камінців тощо - сприяє розвитку творчого задуму в грі, здійснення задуманого сюжету.

Тематика ігор влітку значно багатше і різноманітніше. Особливо важливо влітку використовувати гру для створення у дітей гарного настрою, почуття задоволеності, бадьорості, адже це запорука здоров'я, гарного відпочинку та повноцінного розвитку дитини. Важливою передумовою для організації ігрової діяльності є створення середовища для вільної діяльності дітей, рухливих ігор та ігор з моторними іграшками.

З великим задоволенням діти грають в сюжетно-рольові ігри. Добре мати нескладні конструкції - літак, ракета, автобус та ін. Особливого обладнання і місця вимагають гри з водою і піском - пісочниця з навісом і кришкою, ємності для води, іграшки для гри з піском. Пісок вимагає систематичного догляду: його потрібно щодня копати, поливати, очищати від сміття. Діти люблять грати «в театр». Для цього добре мати ширму з красивими яскравими фіранками і місце, де можна розмістити ширму і столик для іграшкових декорацій і персонажів.

Влітку особливо важливо стежити за чистотою іграшок і матеріалів - їх необхідно щодня мити. Організовуючи ігрову діяльність дітей протягом дня, слід враховувати погоду. У спекотну погоду діти повинні грати в спокійні ігри. Проводити їх потрібно в затінених місцях ділянки. В цей час гарні ігри з водою, пускання мильних бульбашок, настільні ігри. У похмурі дні повинно бути більше рухливих спортивних ігор.

Важливо викликати інтерес дітей до всіх видів ігор, так як різноманітність ігор і їх розумне поєднання сприяють різнобічному розвитку. Протягом усього літа діти з задоволенням приймають участь у пропонованих дорослим рухливих іграх, які несуть у собі великий емоційний потенціал і зміцнюють здоров'я малюків.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Про проведенння Всеукраїнської науково-практичної онлайн-конференції «Готовність дитини старшого дошкільного віку до систематичного навчання в школі»

  Готовність дитини до шкільного навчання. Що це означає? Правова база рішення батьків про вступ дитини до школи. Позиції та твердження щодо...